Gør haven sommerklar

Gør haven sommerklar

Endelig kan vi atter engang mærke sommerens varme stråler banke på vinduerne, og invitere os ud i haven.  Sommerens ankomst, betyder at vi skal til at finde havemøblerne frem fra kælderen, og gøre haven klar for de lange sommeraftener. Læs med her, for tips til en lækker og hyggelig sommerhave.

Genbrug er guld

Selv om sidste års havemøbler ser slidte og trætte ud når de bliver slæbt frem fra kældermørket, så er det ikke sikkert det skal mere til, end en omgang olie, eller et par timer med malerkosten. Hvorfor ikke male de gamle træmøbler i en flot sommerfarve, som lys gul, eller en dejlig lys grøn farve. Hvis du har nogen gamle slidte blomsterpotter stående et sted, så kan de faktisk også blive som ny, med en omgang maling. Brug gerne klare, skarpe farver til blomsterpotterne, for at skabe en lidt liv i haven. Det kan også være en god ide at bruge nogen weekender, på et af de mange loppemarkeder som popper op, når sommeren nærmer sig. Prøv at finde nogen fine tæpper, og farverige puder som kan være med til at skabe den helt rigtige stemning i haven. Også fine lanterner, og lys, giver meget god stemning til en sen sommeraften i haven. Hvis du har kreative evner, så kan du hurtig selv lave smukke lanterner af gamle glaskrukker, og et reb.

Gør havedrømmen til virkelighed

For mange haveejere er den store drømmen sit eget drivhus, eller orangeri. Hvis det også er din stor drøm med et orangeri, så skulle det måske være i år du gjorde den til virkelighed. Hvad er vel bedre end at sidde i sit eget lille orangeri, omringet af planter og dejlige dufter? Hvis økonomien ikke lige strækker til, så er der faktisk mulig at låne penge til et orangeri. Hvis du overvejer at låne penge, så kan du få tilbud fra 3 forskellige låneudbyder på lendme. Måske finder du et lån, som giver mening for dig og din økonomi?

Når orangeriet er på plads, så mangler der bare en hyggelig bålplads. Du kan selv bygge en bålplads, ved at bruge sand og sten. Hvorfor ikke lave en bænk ud af gamle træstammer, og naturmaterialer som du finder, helt gratis, i skoven. Det giver den helt rigtige følelse af natur og skov rundt bålet.

En hængekøje, eller hængestol, vil toppe havehyggen. Hvis du har en stor familie, så kan du købe en familie hængekøje, hvor der er plads til hele flokken.

Så er det bare at tænde grillen og nyde sommeren i haven. Måske næste års projekt var et udendørs køkken?

Gør haven sommerklar
Gør haven sommerklar

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.