Stor fest eller nyt tag?

Stor fest eller nyt tag?

Når man er husejer, kan det af og til være svært at vælge, om den surt optjente opsparing skal gå til at fejre en rund fødselsdag, at holde bryllup, at få lækker mad til barnedåben eller at få fikset nogle af ting hjemme i huset, der trænger til at blive renoveret.

På den ene side trækker fornøjelserne i én, men på den anden side er ønsket om et nyrenoveret hjem også stort.

Lav en liste med for og imod

Kan du nikke genkendende til denne problematik, så er du bestemt ikke den eneste. Livets store milepæle skal fejres med venner og familie. Men rækker pengene kun til en enkelt udgift, er det måske mere fornuftigt at få skiftet de tagplader, der virkelig trænger. Minderne fra den store fest kan hurtigt komme til at klinge hult, hvis der drypper vand ned i aftensmaden hver eneste dag, fordi taget er utæt.

Kan du alligevel ikke helt finde ud af, hvad du skal vælge at bruge pengene på, så kan det være en god idé at lave to lister. En med argumenter både for og imod at vælge henholdsvis fejring og fest eller renovering og praktiske gøremål. Når listerne er udfyldt, kan du holde dem op imod hinanden og tage en beslutning om, hvad der betyder mest for dig.

Det handler om prioriteringer

Kommer du frem til, at du vil sætte allermest pris på at invitere hele familien og alle dine venner til kobberbryllup, selvom tagstenene derhjemme er på nippet til at give op, så er det tid til at gøre op med dig selv, om du kan gøre noget for at få råd til både renovering af tag og en festlig sammenkomst.

Find lommeregneren frem og gå i gang med det helt store regnestykke. Hvad koster det reelt at få lagt et nyt tag? Og hvor mange penge kommer det til at koste, når alle gæsterne både skal have mad, drikke og livemusik, når du holder et brag af et kobberbryllup. Ved at kende de faktiske priser har du meget nemmere ved at lægge et budget. Måske du ved at spare de rigtige steder, mens du samtidig lægger lidt flere penge til side, kan ende med at få råd til begge dele.

Gå på kompromis

Hvis du beslutter dig for at gennemføre både byggeprojekt og festligt arrangement, kan du overveje, om du kan gå på kompromis med nogle af dine oprindelige ønsker. Måske der kan skrues ned for bordpynten til festen? Eller måske din autoriserede håndværker har en idé til, hvordan et billigere materiale kan sænke prisen på dit nye tag. Du får de bedste resultater ved at overveje alle dine muligheder, inden du tager et valg.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.