4 gode råd til at skrive en god konfirmationstale

4 gode råd til at skrive en god konfirmationstale

Skal du snart til at skrive en tale til konfirmation, og har du brug for nogle tips, korte citater, eller lignende, håber vi, at denne liste med gode råd kan hjælpe dig godt på vej.

1 – Hverken for lang eller for kort

Det er meget vigtigt, at din tale hverken bliver for kort eller for lang. En tale kan meget nemt blive alt for lang, hvis du ikke husker at stoppe dig selv i tide, og det vil hurtigt kede gæsterne og konfirmanden.

Omvendt kan du også gøre en tale alt for kort. Så det gælder om at finde en gylden middelvej, som du kan sno dig på.

2 – Øv dig på at holde den

Dernæst er det også meget vigtigt, at du øver dig i at holde din tale, når du først har skrevet den.

Mange bliver nervøse, når de skal holde taler, og har du selv den tendens, er det en meget god idé at gøre dit hjemmearbejde godt og grundigt ved at øve dig foran spejlet, så du har helt styr på, hvad du skal sige, og hvordan du skal sige det.

3 – Husk humor

Det kan også være rigtig godt at bruge masser af humor i din tale. Humor er med til at gøre en tale mere livlig og spændende samt underholdende, så hvis du kan formå at få et par gode jokes, historier og anekdoter ind i talen, kan det være et rigtig stort plus.

En tale bliver også meget mere interessant at lytte til, hvis den er sjov, så vær ikke bange for at lave sjov i din tale. Jo mere desto bedre faktisk, uden at det bliver helt over i den gakkede afdeling. Men vær ikke bange for at bruge humor, når du skal skrive og holde talen.

4 – En personlig tale er den bedste

Så er det også rigtig godt, hvis du kan sørge for at skrive en personlig tale, der handler om konfirmanden. En generel tale er også fin, men den kan igen også hurtigt blive kedelig at høre på for gæsterne.

Tænk på nogle sjove oplevelser, du har haft med konfirmanden, eller på nogle gode historier, som du har hørt om ham eller hende. Det er meget sjovere at holde en personlig tale, og den bliver også meget bedre, end hvis du bare finder en færdiglavet tale på nettet, der er skrevet meget generisk og upersonligt.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.