Lær at tage noter på den mest optimale måde

Sådan får du bedre karakterer i gymnasiet

Går du i gymnasiet, og er du interesseret i at få så gode karakterer i gymnasiet som overhovedet muligt, er der flere ting, du kan gøre, for at øge chancerne for dette.

Er du typen, der i forvejen får lave karakterer, vil du blive overrasket over, hvor få ting der skal til for at øge chancerne for bedre karakterer gennem din skoletid. Det kræver bare de rette værktøjer og den rette indstilling samt arbejdsmoral.

Lær at tage noter på den mest optimale måde

Først og fremmest kan det være en rigtig god idé at lære at tage noter på den rette måde. Der er mange elever, der ikke helt har fundet ud af, hvordan de bedst tager noter under en undervisning. Derfor ender de med ikke at have noter nok, når de eksempelvis skal til eksamen.

Det kan eksempelvis være en god ide at bruge et noteprogram som Microsoft OneNote eller Evernote, som er bygget til netop at tage noter på en nem og overskuelig måde. Her gemmer du også alle noterne et sted, så du ikke skal have en masse papirnoter liggende, og som alligevel ikke er til at finde rundt i, når du engang skal til eksamen. Så er det bedre at have det alt sammen i et program, som bliver gemt i skyen. Så mindsker du også risikoen for at miste noterne igen.

Du kan også vælge at bruge Google Docs, der også automatisk bliver gemt i skyen. Savner du flere værktøjer, kan du eventuelt bruge Inspo til hjælp.

Lær at tage noter på den mest optimale måde
Lær at tage noter på den mest optimale måde

Spørg hvis der er noget, du ikke forstår

Dernæst er det meget vigtigt, at du spørger din underviser, hvis der er noget, du ikke forstår. Der er rigtig mange studerende, der er bange for at spørge, hvis der er noget, de ikke kan finde ud af. Og derfor finder de aldrig ud af, hvordan det og det fungerer.

Vil du have gode karakterer, skal du have de bedst mulige forudsætninger for at forstå det materiale og det fag, du har med at gøre. Og læreren er der jo kun for at hjælpe dig. Så lad være med at være bange for at række hånden op og spørge, hvis du ikke forstår det, din lærer siger. Det kan rykke dig enormt rent fagligt.

Lav dine lektier

Sidst, men ikke mindst, er der den gode gamle traver med at lave dine lektier. Men det er altså også bare en vigtig brik i forhold til at få gode karakterer i skolen.

Lad være med at jappe det hele igennem, så de teknisk set er lavet, men du ikke har forstået en dyt af, hvad du har lavet. Skal du eksempelvis læse noget, bør du tage dig tid til at læse det, sætte noter og understrege vigtige elementer i teksten. Implementerer du det, vil det uden tvivl øge dine chancer for bedre karakterer.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.